Senaste Inlägg

Snart färdigt !Fortfarande knivigt läge, förutom att det började regna kraftigt och allt rann in genom hålet i väggen... så gick det bra med både gjutning av hålkäl och tätning mot berg.Efter detta så började arbetet med att gjuta igen fönstret, Isodrän lades på och leca där inte skivorna fick plats, igen med hålet och på med ett tjockt bärlager eftersom massorna var ganska plafsiga... vippss...... helt plötsligt när man kom hem en dag så var grundarbetet fixat. Fallet på tomten avschaktat, bärlager- duk och underlag på plats.Det som förut föll skarpt mot huset är nu i 2 nivåer - höjdskillnaden kommer vi fixa till med en mur.

Nu ska plattor, trappa och mur på plats - tror det är klart under veckan, vi hoppas och får se! Återkommer !

Dräneringen verkar funka :) torkar så sakterliga upp i källaren. Hoppas det inte bara är tillfälligt...


Nu ere dax att börja igen...Det har inte blivit vare sig så mycket blogg eller arbete med huset under hösten... Hockeýsäsongen har dragit igång, arbetet kräver sitt, Anki hinner inte - hon måste loppa ;-), men nu så, nu är det dax att ta tag i den där läckande husgrunden, som troligtvis har vart helt odränerad sedan 1909... och nu förstår man varför... berg, berg, berg och åter berg... mot grund. Man får säga att det hållt ganska bra i 100 år.
Helt omöjligt läge, först hade vi planerat att ha en dräneringsbrunn för att få upp vattnet som genom alla år letat sig ner i kilen mellan berget. Men se det gick icke, eftersom vi inte kan komma ner med brunnen under husgrunden - för där är det också berg, så... vi kan alltså inte leda bort vattnet, inte ha en brunn...  Jahapp... då får vi ta in! vattnet i huset istället :)

Håltagning och sen in med dräneringsröret som ska bilas ner i källargolvet och dras till golvbrunnen. Alla ideer är bra, men vi tror den här är bäst eftersom vi inte har några andra...

Källarfönstret ska muras igen och JB Mark&Bygg kommer gjuta hålkärl mot grunden för att få ut vattnet från grunden, ner till dräneringen och in i huset, oups...  Sen ska det på med LECA där vi inte kan sätta isodrän. Det blir nog bra.
När det här eländet är klart - då ska gårdsplanen fixas till. En del av problemet är att vi har lut mot huset, allt ytvatten rinner naturligtvis i "rätt" riktning...  Vad som måste till är att schakta av planen och leda vattnet i rätt riktning - en brunn eller ränna - inte riktigt klart där vilken modell det blir.
Projektet fortgår och mer rapporter kommer upp på bloggen eftersom, hoppas vi är klara till Jul, perfekt vinter förrästen, +10° i slutet av November - kan inte bli bättre !!!