Senaste Inlägg

Hemma och grusarHelt klart så saknar man Italiens 30°C, men - då kan man med gott samvete vända uppochner på tomten! Ännu en av dom där ideerna som ska fixas. Med lite tjurighet så går det ganska fort - och nu har vi den där grusgången :) Lite kvar dock, gräva upp rabatten i mitten, men det känns ganska fort gjort.
I helgen firar vi Maxine med kräftskiva, vi återkommer med mingelbilderna :)

Sista kvällen i RomInnan vi gick upp till den stora parken som skulle vara en fin park men som bara var en vanlig park... så stannade vi till vid Pantheon, en av Roms äldsta byggnader, men det var inte bara därför, utan för att Anki skulle stanna och shoppa, hon hade nämligtvis hittat en pappersäffär, men guuud va tråååkigt :)Föntana, fontana, fontana... urkuliga skulpturer!
Felix Balboa !Hela centrala Rom har dessa trånga gränder med mer eller mindre vardagligt liv, men oftast mest resturanger. Jag har dock fotat all hängtvätt vi har hittat.Fontana, fontana, fontana, igen...

Imorrn blir det Vatikanen innan vi åker hem.

Rom V

Hotellet Columbus läge kan ingen klaga på, men faktiskt, frukosten suger... fett... Ute går att sitta, tillsammans med kompisarna Kurr och Purr.

Idag blev det en mellandag med typ 15000 steg, vi gick runt i "kända" kvarter och letade presenter till Maxine... Hitta inga...
Nu börjar vi bli lite kräsna på Pasta eller Pizza, Pizza eller Pasta... Resturanger är det ingen brist på - och man måste ge det till Italienarna, Pasta kan dem !På väg hem till hotellet vid 21:30 tiden, bron Principe över floden Tibern, Vatikanen i bakgrunden, snyggt.

Imorgon är det sista knallardagen - vi går nog iväg lite norr om centrum till Villa Borghese. Det ska vara fint där sägs det :) 

Rom IV dagenIdag har Anki invigt sin hatt med strån från Florens - fint skare va - det var nog bra i trettiograders värme! Först knatade vi ner till Porta Portese, en gatumarknad, Åsele marknad - släng dig i väggen...  Sen, fortsatte vi med att vara lite kulturella och betalade surt 12€ per pers för att kolla på det Romerska ursprunget, men helt klart - det var det värt, otroligt fascinerande stenbumlingar.
Blåregn klättrande överallt...
Enorma kolonner, helt enorma, 20-30-40 meter höga.Efter ytterligare 26000 stegpå en dag, pallade vi inte att gå runt mer på kvällen, vi nöjde oss med en middag i kvarteret och tjuvkikade lite på Vatikanen, lagom avstånd med c:a 250 meters avstånd från hotellet.

Gokväll!

Grattis Maxine!!! från RomMaxine! vi har köpt en bil till dig i födelsedagspresent, inga problem - vi får plats med den i handbagaget.Skål!

Vi sa en stor öl, troligtvis den minsta dem hittade, typ 1 liter +...Första dan, 27500 steg, andra dan 25000, snart är det slut på steg, men vi har kollat mycke, Colloseum, Spanska Trappan, Fontana di Trevi, Utsikt, old town (men det mesta är väl typ gammalt 800 år gammalt).Eftersom vi bor typ 200m från Vatikanen, så väntar vi med den.Imorrn ska vi till Porta Portese, loppmarknad... Anki ville dit...

Ha en trevlig födelsedag i vaktkuren Maxine!