Senaste Inlägg

Glad Påsk !!

Blogg på riktigt ! typ inget loppisfrosseri, nu ere riktiga grejer...Alla bra bloggar måste innehålla nåt riktigt! inte bara massa loppis-poppis å annat trams. Det ska vara stooora tankbilar som knappt kommer in på gården, det ska vara rejäla grejer och doningar. Jossen! jag håller med dig och undrar vad det är som händer. OK... vi har 350m" husyta som börjar fyllas av en enorm massa pryttlisar, jamen va f-n... det är ju gamla grejer överallt. Näe ! fram för dom stora projekten, damm, svett och skärbrännare!
Varför tankbilen var har? -Jo, vi har startat projekt Laundrycottage. Eller vad som mera internationellt går under Project TINA. There Is No Alternative... Oljan måste ut, innan Anki kan få sitt rum... hi, hi...
Kjelle, de e en riktig karl, han kommer hit en dimmig lördagsförmiddag, endast utrustad med en vinkelkap - hörselskydd och mask, tanken är tömd - nu ska den malas ner!
Hårt och fokuserat arbetet och vips, efter ett par timmar är oljetanken historia, nu har vi bara resten kvar. Undrar vad vi ska hitta på för stil här, det blir väl nåt Skabby Skip eller nåt... Vi återkommer!

- det stora Bloggkriget har startat !

Loppis é poppis...Perrans fynd i dag. Josse, ser du godisskålen !Mina fynd för dagen.

Tillbaka till loppis...Dagens skörd !Jag som aldrig bär smycken är ändå svag för glitter...Jag har samlat lite på ramar ett tag & nu har jag äntligen fyllt dom med fotografier.
Kanske ska jag samla dem i en stor ram eller hitta på något annat kul !?

Maxine
Pryttlar...Jag vill ha fler släktfotografier, himla kul att göra massa saker med !

Närbild

I den ena är det lite fack. Jag tycker de är fina !Ken & Carina har också fyndat på loppis. 2 st 200:-/st

Loppis såklart !Det blir ingen loppis för mig i helgen eftersom jag jobbar... så det fick bli idag istället.
Lite smått & gott men kanske ingen höjdare. Brödasken i plåt tänkte jag göra om på någotvis, återkommer med förvandlingen. De virkade tvättlappana tyckte jag var charmiga ! Askarna kostade 15:- st. Är det något du Perran är intresserad av så får du gärna ta dem. Hittade sammetstyg som vi kanske kan klä något med, mörk lila.
Vi kanske ska bjuda in moster Yvonne i Påsk ? Det vore himla kul !

Spegel till hallenKenna & jag var på Qvartingeantik & hittade denna spegel som vi tyckte skulle passa perfekt i nygjorda hallen.
Visst är den fin ?Bidén kunde jag inte motstå ! Charmig som attan. Jag hade tur som tog den när jag gjorde för det var enannan som också ville ha den, phu ! Jag hann först !Nu har jag målat med griffelfärg & fått en perfekt tavla att skriva bra & ha saker på !Smarta galgar köpta på antikmässan för gästerna.Min bad/duschbalja.

Lite mer loppisprylar...Lite smått & gott. Kökshanddukar broderade med ett Z tillhör ju inte vanligheterna, kul.
Snart är det påsk så det fick bli lite hönor & en gul duk. Bläckstället tyckte jag var fint.
Köksgrejer är jag svag för så det blir det alltid på loppisrundan.
Lite väl häftiga spislock men kunde inte låta bli...När syrran & jag var på Antikmässan blev det dessa ryska lysknappar, visst är de häftiga ?
Vi ska ha dom i biblioteket senare när det blir klart...Ser inte dottern ut att trivas som fisken i vattnet !?

Anki's loppisfynd vecka 10
Nu tänkte jag blogga lite om mitt stora intresse LOPPIS !
Detta är veckans fynd. Kopparbaljan på ställning tänkte jag ha i badrummet med badborstar, svampar & andra duschgrejer. Teracottakrukan har jag gnidit in med svart vax så den ser numer ut som en gjutjärnskruka, jättefin !

Lilla ToalettenTill allas glädje så finns det nu något som indikerar att det händer nåt innanför dörren :) Hittade låset på Byggfabriken.se

Hua, lampan var dyr, men det är ju det mesta som Nacka byggnadsvård säljer, men ack så fin. Vi försökte hitta en lampa i flera timmar... det fanns en Ilva Monty i antikpolerad krom, den får vi ta till nästa toalett. Blandaren hade säkert kostat 2-3 000 kr på fina gatan - tur att IKEA finns ibland. Riktigt snygg för 495 kr :)
Som vanligt så är Anki's vilja lag, fast jag börjar tjafsa emot och tom lägga mig i inredningsdetaljerna... vaddå... men normalt så är man bara en utförare av alla tokiga ideer. Golvet blev riktigt bra - fast vi fick fel första gången - nått rödaktigt elakt - men nu ligger träimitationen på plats, vattnet är omdraget så att vi tillochmed har varmatten på dass. Elementskyddet ska föreställa ett allmogeskåp - naturligtvis modell efter något uppslag i någon inredningsbok.Tyvärr missade vi att ta kort innan vi började, men vem minns inte det härligt röda 70-talskaklet som ramade in den otroooligt fina spegelbiten, den röda vinylmattan och dem enormt fina tapeterna som hängde i trasor...

Monterade in en riktig fläkt som har en positiv påverkan på vissa odörer.

Så - nu har jag lämnat detta projekt och det är överlämnat till inredaren... hon flyttar på saker varje dag...

Nästa - tömning och nedmontering av oljecistern - Tvättstuga !