Senaste Inlägg

Rådjursbacken...
Anki och hennes ideer håller mig sysselsatt...

Som dem flesta vet så investerade vi exakt 4,184 kr förra året i ett viltstängsel, det har väl fungerat sisådär, vi litar fortfarande, alltför mycket, på grannens 1 meters stängsel och hundar, snart blit det 2,634 kr vilstängsel ytterligare att täcka den delen av tomten. Hursomhelst, när dem inte kommer in nere vid grannen - ja då hoppar fanstygen upp på Huddingevägen och går in stora ingången så att säga... ner för backen, förbi Tvättstugan, och sen vet dem inte hur dem ska komma ut. Nu ere slut på det förhoppningsvis, för nu är planket  klart!
Sen är det väl bara en tidsfråga innan dem tar trappan ner på tomten...Liljor, dem som vi köpte i Riga förra året. C:a 1,50 m höga och garanterat uppodlade i Tjernobyl, men fina är dem!

Såå nöjd !Alla familjemedlemmar skakar på huvet men jag är så nöjd med min mattpiskeställning !
Så praktiskt ! En klätterväxt & det blir fulländat ! Den gamla skottkärran som alla också skakar på huvet åt är nu en plantering för julens Amaryllisar, det kan planteras kryddor i den också...
Åh, vad jag är nöjd !

TrädgårdenRosor & shersminFelix fotografÄnglatrumpeterSkåpet som användes till snickarbänk av förförra ägaren har vi målat svart & täckt med zinkskiva, det blev jätte fint. Nästan synd att ha det ute !Ditten & datten...Statyn har jag länge suktat efter, idag slog jag till & den blev min ! Dock inte på loppis...
Doktorsväska har jag också velat ha & idag väntade den på mig inne på Myrorna. Fina skålar & en häftig våg.Visst är den charmig trots sina bucklor !Min älsklingsros i trädgården Contance Spry. Växer & frodas utan dalt !
Taggig utav helv... men ack så fin !Hyllan jag hade tänkt ha i källaren men som inte fick plats...
Har jag nu samlat mina askar, fulla av loppisskatter !

Äntligen !Tänka sig Änglatrumpeten bestämmer sig för att blomma en massa innan frosten...
Den visste väl att det var sista chansen annars hade jag tröttnat på allt dalt & bök för ingenting !
Nu är jag nöjd. Den får leva ett år till i allafall...

Slottet igen !

Det var oerhört mycket turister i stan ! Alla ska fotografera de stackars livdragonerna på sina poster.
Att stå i denna mundering i 30 grader... Just nu hade hon tur som fick stå i skuggan !
Fötterna brinner upp i solen med två par ullsockor, huvva !
Arméorkestern var en höjdare att skåda & höra !!