Senaste Inlägg

Pergolan snart klar, semestern snart slut...Sådärja, nu har vi hämtat oss efter ballongåkning och annan lyx :) tillbaka till spett och spade...

Pergolan, eller paviljongen som vi vill kalla den eftersom det låter mycket finare, är nu snart alldeles strax klar, några =)/(&#¤&=\}{ pinnar kvar, men nu hittade vi den där mörka dova röda vi ville ha. Testade receptet på Engelsk röd först - men det vart alldeles för ljust och lada. Nu bättre. Måla två gånger, ja... varför inte... Pinne som pinne...

En mur och upphojd rabbat och 44 jordsäckar senare... Blommor... :)  Ulriksdals Slottsträdgård och nån tusenlapp fattigare så fick vi ihop det vi hade planerat.

Mest kul var det vi inte planerat men som Anki fått noja på - Rudbeckior ! Vi hittade en som heter 'Green Envy'. Enastående !

Sen fick vi faktiskt efter mycket om och men också tag i 'Penny Lane'. Vi hoppas på henne!
Övriga växter, som information till våra Cypriotiska vänner, som säkert har trädgårdsabstinens vid det här laget :)

Clematis 'Pink Perfume'
Clematis 'Huldin'
Clematis 'Pink Fantasy'
Busk Clematis 'New Love'
Perukbuske 'Grace'
Kamelont buske 'Actinidia'
Rosa Höstanemon
Pion 'Edens Perfume'
Pion 'Raspbery Sundae'
Vitlysing
Rosa fyllda Rudbeckior
Rostflockel
Miscanthus gräs 'Variegatas'
Miscanthus gräs 'Ferner Osten' (igen...)
Rodgersia 'Elegans'
Regnbågsbräken

Så nuså, nu sitter vi där och väntar på tillväxten.

Barnen kallar oss Trädgårdsfacsister... Men då har dem inte träffat sin Morbror och Moster på länge !


Heja Sverige !


Maxiiine 20 år :)


Häftigt, häftigt, häftigt !

Ovetandes * om arrangemanget, med en packningslista som innehöll bla; Kikare, Ridhanskar och Ficklampa tog vi oss till Saltsjö-Duvnäs och Ballongåkarna Upp&Ner.
*) Nästan ovetandes eftersom en viss person försa sig på vägen dit...Ballongerna är enorma, 38 meter höga och med en lyftkraft på 3 ton. Det tog en stund att få ordning på pinalerna, innan piloten Tore (kul prick) kunde starta brännarna och fylla ekipaget med varmluft.Sen till slut bar det iväg från startplatsen i Kärrtorp, och med sydostlig vind skulle vi nog hamna rakt över Stockholm...


Å det gjorde vi :):):)
Vi flög på max hojd ~500 meter ungefär, helt vindstilla, tyst och med en otrolig utsikt över Stockholm. Magiskt !Glad (fortfarande 19 år)Efter ett lite hisnande landningsförsök strax söder om Kista, satte piloten ner ekipaget med precision på Barkarby Flygfält, sen var det bara att hjälpa till och packa ihop och avsluta flygningen med att bli döpt i champagne till Grevar och Grevinnor af Barkarby, som sig bör när man flugit ballong första gången. Helt otrolig upplevelse.Fortfarande 19 år, men nu med Diplom !!

Sen, och nu HELT ovetande, körde vi ut Maxine till sin övernattning på anrika Saltsjöbaden Grand Hotel. Ska man fylla 20 så ska man göra det med klass! Själva födelsedagen ska naturligtvis startas med en hotellfrukost på en veranda :)

Fullservice innehållande pedikyr och manikyr tillsammans med en lycklig mor - nu tycker nog hon att det är så här man ska bo & leva...Avslutningsmiddag på toppen av Stockholm i Kaknästornet !Nu är hon 20 år... ;-)Farmor dök upp !!! och alla hoppas och önskar att Maxine har haft sin livs födelsedag(ar)!

Hurra, hurra, hurra, hurra !!!!!!!!!!