Senaste Inlägg

Nu måste vi börja uppdatera bloggen, Maxine är sur...!



Den här rosen har sitt ursprung från min mormor och anor från början av 1900 - talet. Den ramlade av en transportbil och blev en rosenhäck i seklets begynnelse. Vi fick den av vår moster Ulla som nu har gått bort med saknad.

Vi kommer vårda den ömt.

Vad har vi pysslat med då - i det långa blogguppehållet - jo vi har snickrat på huset, fixat ett trädgårdsrum och försökt att röja upp och göra trädgård av sekelskiftesorgien bestående av hassel, hassel och åter hassel. En och annan raritet har dock dykt upp . Kroll liljan - dom är sviiiindyra är den spontana kommentaren från trädgårdsmästaren i familjen...



Sakta sakta, man har ju typ ett jobb... så försöker vi ta sektion för sektion av huset och det som har haft sämst skick. Det började i vintras med att ett trädgårdsrum i utbyggnaden under glasverandan som sklulle fixas med ny ytterdörr till altanen, jahapp, det blev ett bygge på 8kvm som kändes som ett helt hus... nu är det klart :)



OK, utsidan - väggar - torvisolering - eternit - dragit kallt isch... nej nej nej.... fixa...



Det blev bättre :), altanen förresten, den Öppna Altanen som Ulla förklarade att det heter när man inte har ett tak, den var förra sommarens projekt och fick inte spalje förrens i år... nedrans pinnar...

Nu när vi har meriterade och kända Trädgårdsdrömmar i släkten, så har vi något att leva upp till :)  och Anki verkligen vill, vill, vill ha en fin trädgård NU! trots att rådjuren äter trädgårdsprimörer och hundar äter Rå-Väck och bajsar i hallen på morgonen - så börjar vi få lite, lite, liten aaaaning till trädgård på 2,500 kvm Hassel-land...





Vi har kompisar i Rosträdgården, vad är det som är så rooooligt ;-)



Farmor Gun-Britt kallar dem Rävrumpor- jae, inte dem två ovanför utan den andra "plågan" vi har i trädgården - förutom Hassel... Men, klipper man av svansarna när dem har blommat ut sägs det att dem blommar om... Vi får se... Felix tjänade i vart fall 500 spänn på att klippa, klippa, klippa bort eländet när dom vart bruna - men innan dess så var dem riktigt pampiga.



Skugga har vi gott om, och dammen börjar faktiskt ta form, det står ett par riktigt uppvuxna äldre Rododenron i anslutning till dammen, under äppelträdet - i år var dom riktigt praktfulla.






Nu känns det som om regnet och lågtrycken avtar - Jasminen (stavas nog inte så) kommer inte anfalla oss i regntunga klasar - Whats next (man får ju inte arbeta inne på sommaren...) Jaaaa... det blir nog en Pavilgon som ska vara en dofthörna enligt trädgårdsmästaren. Vi återkommer angående den utvecklingen... kanske lämpligt med semester hemma i trädgårn...

Nu avslutar jag MIN bloggning MAXINE!, med några fler bilder, ANKI nu är det din tur :)








// Kenna




1 Kommentarer

Postat av: Trädgårdsdrömmar den 2009-07-11 @ 08:27:21
http://kenschill.blogspot.com

Hallå !!!!!

Fiiiiint!!!!!!!!!!!

Vi har lagt ner så mycket jobb på trädgården nu så, huset har blivit eftersatt...Så vi får väl försöka ta tag i det...nån gång...inte lika roligt.

I nått repotage, nämnde vi Kenna som en del i utvecklingen av trädgården. Då syftade vi på den gången då han klippte upp gräsmattan på baksidan, trots att den var minerad med sorkhögar. Minns att du sa att vi skulle hålla det så ...!!! okey det blev ju bra, kanske man skulle anlägga lite rabatter där så att det blev lite roligare att vara på baksidan....på den vägen är det.

Kommer inte ihåg vilken tidning det va,men vi säger till.

Rävrumporna, plymspirean, är vacker. Det fanns 2 här också när vi flyttade hit. Dom står kvar.

Krollijan är underbar!!!..Den förökar sig om den trivs.

Nej nu ska jag på loppisrunda, med hör och häpna Danielle.

Ha det gott många Kramar Carina, Ken, Danielle och Denny.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback